Lohusa Şerbeti Tarifi

Aslına bakarsanız lohusa şerbeti Türk geleneğinde baya eski zamanlara dayanmakta. Doğum sonrası gelen ziyaretçilere ikram edilmesinin yanında annenin süt üretimini arttırmaya yarayan faydalı  bir içecek. Bu içeceğin hazırlanması bir nevi doğumun kutlanması, çevreye müjdelenmesidir aslında. Benim de doğumda severek içtiğim bir içecek oldu. Daha sonraki yazılarımda süt arttırıcı yiyecek ve içeceklerden de  ayrıca bahsetmeyi planlıyorum ancak lohusa şerbetini keyifle tükettiğim için ayrı bir yazıda bahsetmek ve tarifini vermek istedim. Tarifteki lohusa şekeri ve baharatları aktarlardan rahatlıkla temin edebilirsiniz. Şık kadehlerde servis yaptınız mı değmeyin keyfine.





Malzemeler:          

·         Yarım kilo lohusa şekeri
·         5 su bardağı toz şeker
·         15 bardak su
·         3-4 adet kabuk tarçın
·         4-5 adet karanfil
·         Elma kabuğu
·         Fındık, ceviz, badem

Hazırlanışı:


Büyük bir tencereye lohusa şekeri, toz şeker ve su koyularak kaynatılır. Tarçın, karanfil ve elma kabuğu da eklenerek bir süre daha kaynatıldıktan sonra süzülerek soğumaya bırakılır.
Misafirlerinize isterseniz sıcak olarak fincanda dövülmüş ceviz, fındık ilavesiyle; soğuk olarak kadehte kabukları soyulmuş taze badem ilavesiyle servis yapabilirsiniz.

Afiyet ve bol süt olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder