Ballı Muhallebi

Bu yazımda sizlere ara öğünümüzün vazgeçilmezlerinden biri olan, besleyici değeri yüksek, enerji seviyesini maksimum seviyeye çıkaran, kalsiyum deposu, süt içmeyi sevmeyen çocuklar için hızır reis bir tatlı olan ballı muhallebiden bahsedeceğim. Önceleri pekmezle denediğimiz muhallebinin çok da ilgi ve sevgi görmemesi üzerine kalsiyum demir kombinasyonunun birbirini nötürlediği felsefesini de bir güzel bahane ederek dümenimizi ballı muhallebiye çevirdik. Süper oldu, tabiri caizse beslenme menümüze cuk oturdu,  daha önce aklımız neredeydi dedirtti adeta. 

Gelelim meşhur ballı muhallebimizin tarifine. Ara öğün dediğim için tarifi bir porsiyon, yani bir kase üzerinden vereceğim. 
Malzemeler:
  • 200 ml organik süt
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Tercihe göre damla sakızı
Yapılışı:

Küçük bir tencerede buğday nişastası ve pirinç unu yavaş yavaş süt ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra dilerseniz damla sakızını da ilave edip bir süre daha pişirebilirsiniz. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. Hafif soğduktan sonra bir tatlı kaşığı bal ilave ederek servis yapabilirsiniz. 

Minik yavrulara afiyet olmasını dilerim...



2 yorum: