Hangi mevsim neler yiyebiliriz

Meyve, sebze ve balığı mevsiminde tüketmeye çalışan bir anne olarak konuyu sizlerle de paylaşmak isterim. İşte aylara göre neler yiyebilirizin listesi:



OCAK:

Elma, portakal, nar, greyfurt, lahana, brokoli, havuç, pırasa, pazı, ıspanak.
Balık olarak: Uskumru, lüfer, palamut, istavrit, kefal, hamsi, çinekop, tekir, kırlangıç


ŞUBAT:

Elma, portakal, greyfurt, ayva, muz, kereviz, lahana, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, karnabahar, pancar.
Balık olarak: Uskumru, lüfer, palamut, tekir, gümüş balığı, kefal

MART:

Elma, muz, havuç, pırasa, ıspanak, brokoli.
Balık olarak: Kefal, levrek, uskumru

NİSAN:

Bakla, kuşkonmaz, erik, taze soğan, taze sarımsak, taze kekik.
Balık olarak: Mercan, levrek, kılıç, kırlangıç.

MAYIS:

Domates, salatalık, enginar, semizotu, taze soğan, taze sarımsak, çilek, yeşil erik, yeni dünya, dut, bakla.
Balık olarak: Levrek, barbunya, dil balığı, tekir, kılıç, kırlangıç

HAZİRAN:

Taze patates, yeni dünya, dut, yeşil erik, kiraz, kayısı, şeftali, taze fasulye, taze sarımsak, kabak, sivri biber, semizotu, bezelye, domates, salatalık, enginar.

TEMMUZ:

Kavun, karpuz, kabak, bezelye, taze fasulye, semizotu, erik, şeftali, barbunya, patlıcan, havuç, kayısı
Balık olarak: Sardalya, barbun, tekir

AĞUSTOS:

Kavun, karpuz, şeftali, kayısı, üzüm, incir, erik, vişne, böğürtlen, domates, salatalık, sivri biber, patlıcan, barbunya, dolmalık biber, taze fasulye, kabak, çarliston biber, mısır, kırmızı biber
Balık olarak: Palamut, sardalya, kılıç, mercan, simarit

EYLÜL:

Erik, kavun, karpuz, incir, üzüm, kabak, mısır, kırmızı biber, mantar, pazı
Balık olarak: Sardalya, palamut, lüfer, kırlangıç

EKİM:

Armut, elma, üzüm, muz, mandalina, greyfurt, fındık, ceviz, mantar, ıspanak, pırasa, lahana, havuç, karnabahar, kıvırcık
Balık olarak: Her çeşit balık

KASIM:

Üzüm, elma, muz, mandalina, ceviz, kivi, greyfurt, armut, balkabağı, kestane, lahana, kereviz, pırasa, pazı, ıspanak, havuç.
Balık olarak: Pisi, torik

ARALIK:

Elma, mandalina, nar, portakal, armut, muz, kivi, ayva, greyfurt, kestane, lahana, pazı, karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç
Balık olarak: Uskumru, lüfer,torik, palamut, tekir, hamsi


3 yorum: